Zorgen Groenendijk na verrassende oefennederlaag ADO: 'Moet echt iets gebeuren'

Zorgen Groenendijk na verrassende oefennederlaag ADO: 'Moet echt iets gebeuren'

17-07-2018 22:55
26

Fons Groenendijk heeft zijn zorgen uitgesproken tegenover de spelers van ADO Den Haag. De eredivisionist verloor dinsdag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-0.

"Ik ken mijn groep goed en ik weet dat het een wedstrijd in de voorbereiding is, maar er komen wel wat problemen aan het licht", zegt Groenendijk, die ADO eerder al zag verliezen tegen de amateurs van VV Goes, tegen FOX Sports. "We scoren heel moeizaam, dat is bekend. Een aantal posities is nog niet naar behoren ingevuld. Het lijkt een beetje op vorig seizoen."

"Ik heb net mijn zorgen uitgesproken in de kleedkamer", vervolgt de trainer. "Dat leek me nu het goede moment. Je kan als trainer altijd denken dat het wel goedkomt, maar zo werkt het niet in de sport. Bij ADO moet je elke wedstrijd, maar ook elke training de onderste steen bovenhalen. Er moet echt iets gebeuren. Ik hoop dat iedereen beseft dat het niet vanzelf gaat."

Groenendijk deed tegen Dordrecht geen beroep op Björn Johnsen, die in de belangstelling staat van onder meer AZ. "Iedereen weet dat er veel speelt rondom hem, maar hij heeft ook nog last van een enkelblessure. Zolang hij bij ons is, is hij onze eerste spits. Maar ik ben niet achterlijk, ik weet dat hij weg kan gaan."