Kuwas: 'Ik zag de prijs die Heracles Almelo voor me vraagt niet aankomen'

Kuwas: 'Ik zag de prijs die Heracles Almelo voor me vraagt niet aankomen'

18-07-2018 08:25
51

Brandley Kuwas is verbaasd door het bedrag dat Heracles Almelo voor hem vraagt. De aanvaller staat in de belangstelling van clubs, maar niet iedereen kan hem betalen. Dat kan alleen de top, zegt Kuwas tegen TC/Tubantia.

Kuwas zegt dat het niet rustig is rond zijn persoon. "Maar het is heel simpel: Heracles wil een bepaalde prijs voor me en ik had niet gedacht dat die zo exceptioneel hoog zou zijn. Ik zag het niet aankomen", vertelt Kuwas eerlijk.

Kuwas bekijkt de situatie van twee kanten, noemt het 'dubbel' en benadrukt dat hij op een leeftijd (25) is dat hij een stap moet maken. "Mensen denken nu dat Kuwas geen stap wil maken naar een stabiele subtopper in Nederland, maar dat is niet zo. Het kan niet, want die betalen niet zo veel geld, alleen de top kan dat. Of ik moet naar het buitenland. Het doet me niet per se wat als mensen iets van me vinden, maar dan moet er wel gezegd worden wat er speelt en hoe het zit."

Kuwas begrijpt dat Heracles hoog in de boom zit en voelt zich niet geroepen om te speculeren over zijn transferwaarde. "De bedragen in het voetbal veranderen ook, kijk maar naar de transferbedragen, die zijn extreem hoog. Ik heb er ook respect voor, maar voor mezelf zou ik die stap graag maken. Het is wat dat betreft geven en nemen."