'Villarreal speelt mogelijk cruciale rol in zomerse transfer van Cillessen'

'Villarreal speelt mogelijk cruciale rol in zomerse transfer van Cillessen'

18-07-2018 08:47
7

Villarreal heeft mogelijk invloed op een transfer van Jasper Cillessen. Liverpool is volgens het Spaanse El Gol Digital toch weer geïnteresseerd in de Oranje-doelman, die een deal niet zelf in de hand heeft. 

Dat zit zo: Cillessen mag vertrekken bij Barcelona, maar de club wil wel eerst een vervanger in huis halen en heeft bij Villarreal geïnformeerd naar de 29-jarige Sergio Asenjo. Barcelona richtte eerst het vizier op Joel Robles (Real Betis) en Vicente Guaita (Crystal Palace) als mogelijke alternatieven van Marc-André Ter Stegen, maar beide doelmannen hebben bijgetekend bij hun club. Nu is Asenjo in beeld.

Barcelona wil niet moeilijk doen en is bereid mee te werken aan een Cillessen-deal, maar niet als er nog geen vervanger is. Barça heeft bij Villarreal geïnformeerd naar Asenjo. Mocht de doelman om wat voor reden dan ook niet komen, dan bestaat de kans dat Cillessen aan zijn contract wordt gehouden.

Barcelona wil zich echter wel respectvol opstellen en meedenken in oplossingen voor Cillessen, die al twee jaar lang reservedoelman is, maar zich zeer professioneel opstelt.

Liverpool
El Gol Digital laat weten dat Liverpool toch weer geïnteresseerd is in Cillessen. De club zou in hem een opvolger zien voor Loris Karius. Dat bericht is echter tegenstrijdig met wat Engelse boulevardmedia eerder deze week meldden. AS Roma-doelman Alisson Becker wordt genoemd als topkandidaat om Karius op te volgen. Of er nou interesse uit Engeland is of niet, Cillessen mag volgens het Spaanse bericht niet weg voordat Barcelona een vervanger heeft.