Luckassen: 'Nog zo'n jaar bij PSV trek ik eigenlijk niet meer'

Luckassen: 'Nog zo'n jaar bij PSV trek ik eigenlijk niet meer'

18-07-2018 09:01
89

Derrick Luckassen mikt op een basisplaats bij PSV. De verdediger werd vorig seizoen overgenomen van AZ, maar ontpopte zich niet tot basisspeler. Dat vrat aan hem, geeft hij toe.

"Ik werd er niet goed van, maar ik denk dat dat ook heel normaal is voor een sportman", vertelt Luckassen aan het Eindhovens Dagblad. "Toch ben ik blijven knokken. Nog zo'n jaar trek ik eigenlijk niet meer. Dat heeft niks met de club of de spelers te maken, maar het is voor mijn eigen ontwikkeling als speler slecht. Ik werk eraan om straks wel in de basis te staan."

Phillip Cocu koos ervoor om Luckassen te passeren. Boos op de trainer was de verdediger echter niet. "Hij maakte de keuzes en heeft die ook uitgelegd. Natuurlijk denk je wel eens iets in je emotie, maar je moet redelijk blijven en de trainer was dat ook. Nu beginnen we allemaal weer op nul en straks zal de nieuwe PSV-coach (Van Bommel, red.) de keuzes maken. Misschien verandert dat de situatie."

"Zelf vind ik dat ik goed genoeg ben om bij PSV in de basis te spelen en daarna denk ik ooit de stap naar het buitenland te maken. Geef me een jaar de kans en je zal zien dat het goedkomt."