Kluivert 'te vroeg vertrokken': 'We leiden op om fans te vermaken. Amper gebeurd'

Kluivert 'te vroeg vertrokken': 'We leiden op om fans te vermaken. Amper gebeurd'

18-07-2018 12:23
75

Justin Kluivert is op te jonge leeftijd vertrokken bij Ajax vindt hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali. De negentienjarige vleugelaanvaller vertrok afgelopen zomer op geruchtmakende wijze uit Amsterdam en tekende een contract bij AS Roma.

"Het vertrek van Justin Kluivert is een verlies voor de jeugdopleiding", laat Ouaali weten aan Voetbal International. Kluivert doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en haalde vervolgens het eerste elftal. "Je kunt stellen dat we ons werk als opleiding goed hebben gedaan, maar zo zie ik dat niet", vindt Ouaali. "Wij leiden op om spelers in De Arena sowieso nog een paar jaar te zien schitteren, het publiek te vermaken. Dat is bij hem amper gebeurd."

Het hoofd jeugdopleidingen ziet ondertussen hoe Ajax een koerswijziging heeft gemaakt door meer in te zetten op het binnenhalen van ervaren spelers. Ouaali spreekt van een goede ontwikkeling en denkt niet dat dit ten koste gaat van de jeugdopleiding. "Neem de komst van Klaas-Jan Huntelaar, die kan van toegevoegde waarde zijn voor de groei van Kasper Dolberg. Nicolás Tagliafico hetzelfde verhaal, daar trekken jonge talenten zich aan op. En dat zal met Dusan Tadic niet anders zijn, vermoed ik."