'Einde aan rustige transferzomer dreigt in Heerenveen: vijf mogelijke vertrekkers'

'Einde aan rustige transferzomer dreigt in Heerenveen: vijf mogelijke vertrekkers'

18-07-2018 13:41
22

SC Heerenveen is tot nu toe bezig aan een relatief rustige transferzomer, maar volgens Voetbal International kunnen er nog mutaties plaats gaan vinden in het Abe Lenstra Stadion. Vijf spelers van de Friezen worden in verband gebracht met een mogelijke transfer.

Henk Veerman lijkt hard op weg naar de uitgang. De boomlange spits speelde vorig seizoen tweede viool achter Reza Ghoochannejhad en dreigt nu de stand-in van PSV-huurling Sam Lammers te worden. Veerman wordt nadrukkelijk gevolgd door FC Emmen en Excelsior. Morten Thorsby, Yuki Kobayashi willen volgens VI een stap omhoog zetten, maar er lijkt momenteel geen concrete belangstelling te zijn voor het drietal. Ook Doke Schmidt, al sinds 2011 onder contract in Friesland, zou kunnen vertrekken. Robin Schouten van Jong Ajax, die al enige tijd meetraint in Heerenveen, zou in dat geval de nieuwe rechtsback kunnen worden.

Heerenveen heeft tot dusver drie spelers aan de selectie toegevoegd deze zomer. Behalve Lammers zijn dat Sherel Floranus, die overkwam van Sparta, en Rodney Kongolo, die eerder op de dag een vierjarig contract ondertekende. Daartegenover staat het vertrek van Denzel Dumfries (PSV) en de transfervrije Ghoochannejhad. Ook de overbodige Wouter van der Steen, Caner Cavlan, Maarten de Fockert en Robert van Koesveld hebben het Abe Lenstra Stadion de rug toegekeerd, net als huurlingen Martin Hansen en Martin Odegaard.