Ajax hoopt op meer huzarenstukjes: We hebben allemaal contact met die spelers

Ajax hoopt op meer huzarenstukjes: "We hebben allemaal contact met die spelers"

18-07-2018 16:45
152

Marc Overmars streeft ernaar om van Ajax het Bayern München van Nederland te maken. De Ajax-selectie heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen, al stond daar een stevig prijskaartje tegenover. 

Overmars realiseert zich dat Ajax al vier jaar geen kampioen is geworden, maar dat de club desondanks de Duitse recordkampioen als grote voorbeeld heeft. "Het is wel het streven om het Bayern van Nederland te worden", aldus Overmars tegenover De Telegraaf. "De club is in ontwikkeling geweest en we hebben de weg omhoog gevonden."

"Al blijft de eigen jeugd het allerbelangrijkste. Het staat op één dat zelfopgeleide spelers kansen krijgen. En die krijgen ze ook. Het is prettig dat zij er nu ervaren jongens bij krijgen. Dat is ook iets waar onze jonge jongens om vragen. Ik denk dat Matthijs de Ligt bijvoorbeeld blij is dat Daley erbij is. Het zal een extra stimulans zijn om te blijven", aldus de technisch directeur van Ajax. 

Ajax wist vriend en vijand te verrassen met de komst van Daley Blind en Dusan Tadic. In het geval van Blind werd het eerste contact al maanden geleden gelegd. "Dusan Tadic is altijd een Ajax-fan geweest", aldus Overmars. "Ajax is voor hem bijna magisch en dat werkt in ons voordeel. Het heeft daarnaast ook allemaal met timing te maken. We hebben ook een paar jongens bij Spurs rondlopen, die willen ooit graag terug. Roepen dat ook wel eens. We hebben allemaal contact met die spelers, maar dat moment is nu nog niet. Wat dat betreft, viel het bij Blind wel allemaal net goed."