'Brands en Everton laten oog vallen op Belgische maker van opvallendste WK-goal'

'Brands en Everton laten oog vallen op Belgische maker van opvallendste WK-goal'

18-07-2018 17:31
10

Adnan Januzaj is na enkele jaren in de luwte weer terug in de schijnwerpers. Na een goede periode bij Real Sociedad liet hij zich ook gelden op het WK en dat zou hem een transfer naar Everton kunnen opleveren. 

Het Nieuwsblad meldt dat technisch manager Marcel Brands zeer geïnteresseerd is in de 23-jarige flankaanvaller uit België. Januzaj heeft bij Sociedad wel nog een contract tot de zomer van 2022, maar hij maakte er nooit een geheim van dat de Premier League zijn droomcompetitie is. 

Bovendien kent hij de Premier League goed na zijn jaren bij Manchester United, die uiteindelijk uitliepen op een teleurstelling. Volgens Het Nieuwsblad staat Januzaj positief tegenover een transfer naar Everton en zouden de eerste contacten al zijn gelegd. De club zou op meerdere fronten een geschikte volgende stap zijn. 

Afgelopen seizoen stond Januzaj achttien keer in de basis bij Sociedad, dat uiteindelijk eindigde op de twaalfde plaats in La Liga. Tegen Engeland maakte Januzaj de opvallendste goal van het WK. Door zijn (overigens schitterende) doelpunt won België van Engeland en nam het plaats in de zwaardere helft van het WK-schema.