Ten Hag staat voor lastige beslissing bij Ajax en baalt: 'Het is ridicuul'

Ten Hag staat voor lastige beslissing bij Ajax en baalt: 'Het is ridicuul'

18-07-2018 20:26
100

De naderende confrontatie met Sturm Graz in de voorronde van de Champions League, bezorgt Ajax-trainer Erik ten Hag hoofdbrekens. Het is de vraag met wie hij durft te starten.

Ajax haalde deze zomer Daley Blind en Dusan Tadic binnen, maar hun aanloop naar het duel met Sturm Graz is kort. "Ik heb zin om te beginnen, maar dat we nog niet klaar zijn is duidelijk. Je kán gewoon niet over het fysieke heen stappen", zegt Ten Hag tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kan straks niet beginnen met vier spelers die in staat zijn om maar veertig minuten te spelen."

Daley Blind voegde zich dinsdag pas bij de ploeg, Dusan Tadic is nog op vakantie na het WK en ook Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en Lasse Schöne waren actief in Rusland. "We moeten volgende week kijken wie er klaar voor zijn en wie niet", aldus Ten Hag, die baalt van het schema. "Het is ridicuul hoe het seizoen in elkaar zit. Er komt een keer een tijd dat het zo niet langer meer kan."

"Vijftien dagen na een WK-finale alweer aan een nieuw seizoen beginnen kán niet goed zijn voor de kwaliteit van het voetbal. De commercie bepaalt, al zal die ook niet blij zijn dat de kwaliteit erdoor achteruit gaat", besluit de oefenmeester.