Van Bommel ontvangt Turkse complimenten: 'Niet voor niets drone boven training'

Van Bommel ontvangt Turkse complimenten: 'Niet voor niets drone boven training'

18-07-2018 22:10
98

Mark van Bommel is gelukkig met de manier waarop PSV voor de dag kwam in het oefenduel met Galatasaray (3-1). Hij kreeg zelfs complimenten van Fatih Terim. De trainer van de Turkse grootmacht was onder de indruk van de Eindhovenaren.

"Het is mooi om te zien dat de dingen die we hebben aangereikt in fases van de wedstrijd al goed terug te zien zijn", zegt Van Bommel tegen Voetbal International. "We proberen structuur aan te brengen bij de spelers in de speelwijze, zodat ze onze ideeën overnemen en precies weten wat ze moeten doen. Dat zie je al heel goed terugkomen."

Het resulteerde ook in een 3-1 zege op de Turkse topclub. "Als je op deze manier afsluit tegen Galatasaray, dan ben je altijd tevreden als coach. 3-1 winst is echt een goede prestatie tegen een van de grootste clubs van Turkije, een grote ploeg in Europa", aldus Van Bommel, die lovend is over de toewijding van de spelers om de nieuwe speelwijze eigen te maken.

"Als ze zien dat het werkt, dan gaan ze er ook steeds meer in geloven en dat is wat we willen", stelt Van Bommel. "We hebben niet voor niets het hele trainingskamp een drone boven de training gehad, zodat we met beelden duidelijk kunnen maken hoe dingen lopen."