Overmars sluit transfers uit: 'Not for sale. Eerst 40 wedstrijden hier spelen'

Overmars sluit transfers uit: 'Not for sale. Eerst 40 wedstrijden hier spelen'

19-07-2018 06:45
102

Marc Overmars is er alles aan gelegen om de huidige Ajax-selectie bij elkaar te houden. De directeur spelersbeleid wil alleen Hakim Ziyech eventueel nog laten gaan, maar voor de rest van de spelersgroep is een transfer onbespreekbaar.

Frenkie de Jong wordt bijvoorbeeld al maandenlang aan FC Barcelona gelinkt, maar Overmars weigert met zijn oude club om de tafel te gaan. "Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd", laat hij weten in een interview met De Telegraaf. Voor Matthijs de Ligt en Donny van de Beek geldt hetzelfde. "We staan nu op een punt waarop we zeggen: jongens, we verkopen niet. Ze zijn 19, 20 jaar. (...) Ook niet voor absurde bedragen. Laat ze dit seizoen eerst eens 40 wedstrijden voor Ajax spelen."

Ziyech heeft aan het einde van vorig seizoen de intentie uitgesproken om een transfer te maken, maar staat nog steeds in Amsterdam onder contract. De linkspoot krijgt nog tot 1 september om zijn droom waar te maken. "Als hij die niet kan realiseren, dan houden we hem met alle plezier hier. Ik denk dat we hem hard nodig hebben dit seizoen, want hij kan op verschillende posities spelen."