Overmars: 'Als we die 4,5 miljoen voor Daley moeten betalen, doen we dat lachend'

Overmars: 'Als we die 4,5 miljoen voor Daley moeten betalen, doen we dat lachend'

19-07-2018 08:30
75

Marc Overmars vindt niet dat Ajax een nieuwe koers heeft ingezet door zich meer te richten op ervaren spelers. De directeur spelersbeleid van de Amsterdammers erkent wel dat er meer geld wordt uitgegeven dan in voorgaande jaren.

Dat kan de club zich ook permitteren, vertelt Overmars in een interview met De Telegraaf. "Het helpt daarbij dat we ook nog termijnbedragen van de transfers van Arek Milik, Davy Klaassen en Davinson Sanchez binnenkrijgen", aldus Overmars. "Als we een keer rode cijfers schrijven, dan is dat zo. Het mag nooit structureel zijn. Maar als ik zie welk team er staat en welke waarde dat vertegenwoordigt, dan maak ik me daar geen zorgen over."

De Amsterdamse raad van commissarissen greep in het verleden wel eens in als Ajax de portemonnee wilde trekken. Dat is deze zomer echter niet het geval, stelt Overmars tot zijn tevredenheid vast. "We moeten en kunnen mee in de ontwikkelingen in het voetbal. De prijzen zijn nu eenmaal omhoog geschoten. Dat heeft overigens een positief effect als je spelers verkoopt."

Hierdoor kan Ajax deze zomer een transferrecord realiseren. Het heeft 16 miljoen euro voor verloren zoon Daley Blind betaald en die transfersom kan oplopen tot ruim 20 miljoen. Wat voor extra clausules er in het contract van Blind zijn opgenomen, wil Overmars niet kwijt. "Laat ik het zo zeggen: als we die 4,5 miljoen euro moeten betalen, dan doen we dat lachend", is het enige wat de oud-buitenspeler erover wil vertellen.

Lees ook: Overmars sluit transfers uit: 'Not for sale. Eerst 40 wedstrijden hier spelen'