DvhN: FC Groningen kan twee miljoen euro incasseren voor 'geweldige gozer'

DvhN: FC Groningen kan twee miljoen euro incasseren voor 'geweldige gozer'

Gepubliceerd: donderdag 19 juli 2018 om 08:50do 19-07-2018 om 08:50

FC Groningen probeert uit alle macht om Mike te Wierik voor de club te behouden. De verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Belgische AA Gent, dat zich al meerdere malen tevergeefs bij de Noorderlingen heeft gemeld.

De Belgen lijken echter niet op te geven en zouden zelfs twee miljoen euro overhebben voor de Tukker, suggereert het Dagblad van het Noorden. Te Wierik is op de hoogte van de interesse vanuit Gent. "Het speelt nu al een weekje of twee, maar kwam opeens naar buiten", laat hij na de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en het Duitse KFC Uerdingen 05 van woensdagavond weten aan RTV Noord. "Ik weet dat ze me heel graag willen hebben. Dat doet me goed. Gent is een fantastische club, maar als de clubs er niet uitkomen, heb ik er niets aan. Ik heb wel aangegeven dat ik de stap graag wil maken."

Te Wierik respecteert echter het standpunt van de club, die de vorig seizoen van Heracles Almelo overgekomen verdediger graag wil behouden. "Ik hoop absoluut dat hij blijft. Voor Mike gaan we geen betere of gelijkwaardige vervanger terughalen", vertelt trainer Danny Buijs. "Dan schiet je jezelf in de voet. Als je één van je beste spelers kwijtraakt, word je daar als elftal minder van. We gunnen het Mike als mens allemaal: hij is een op en top professional en een geweldige gozer. Maar ik heb ook eerlijk tegen hem gezegd: ik hoop als trainer dat hij niet verkocht wordt."

Lees ook: Groningen-verdediger Te Wierik staat mogelijk voor transfer: 'Nog niet gedaan'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws