Hansson doet na 77 Feyenoord-minuten tijdelijk stapje terug: Absolute meerwaarde

Hansson doet na 77 Feyenoord-minuten tijdelijk stapje terug: "Absolute meerwaarde"

19-07-2018 09:09
43

Emil Hansson zal komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen zijn. Het Noorse Feyenoord-talent (20) wordt door de Rotterdammers voor een jaar uitgeleend aan RKC Waalwijk. Beide clubs hebben dit donderdagochtend bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De vleugelaanvaller annex offensief ingestelde middenvelder kwam in 2015 over van SK Brann en maakte tijdens het kampioensseizoen 2016/2017 zijn debuut in de hoofdmacht. Een doorbraak in Feyenoord 1 bleef echter uit. Zijn bijdrage in de hoofdmacht is tot dusver beperkt gebleven tot slechts 77 minuten in officiële wedstrijden.

Wedden

Meer odds

Een tijdelijk vertrek was daardoor de meest verstandige oplossing, meent technisch directeur Martin van Geel. "Door hem dit seizoen te verhuren, kan hij zich verder ontwikkelen onder leiding van Fred Grim. In Waalwijk kan hij de benodigde speelminuten maken om verdere ervaring op te doen wat bij Feyenoord, gezien de vele concurrentie op zijn posities, lastig was", laat hij weten aan de clubsite van de Rotterdammers.

RKC-collega Frank van Mosselveld is blij dat zijn club komend seizoen de beschikking heeft over Hansson. "Emil is een zeer talentvolle speler die als aanvallende middenvelder kan spelen maar ook op de flanken uit de voeten kan", vertelt de oud-verdediger. "Bij Feyenoord 1 had Emil weinig uitzicht op speeltijd, maar ik ben er van overtuigd dat hij voor ons een absolute meerwaarde gaat zijn. We zijn blij dat hij gekozen heeft voor RKC Waalwijk en zich bij ons verder wil ontwikkelen."