'Ambitieuze' PSV-tiener blinkt uit tijdens oefenzege: Ik wil er staan

'Ambitieuze' PSV-tiener blinkt uit tijdens oefenzege: "Ik wil er staan"

19-07-2018 09:42
64

Donyell Malen heeft zich woensdagavond laten zien tijdens het oefenduel tussen PSV en Galatasaray. De regerend Eredivisie-kampioen won met 3-1 en basisspeler Malen was goed voor een doelpunt en een assist op maatje Cody Gakpo.

Malen kwam afgelopen zomer over van Arsenal en kende een prima seizoen bij Jong PSV met dertien treffers in de toenmalige Jupiler League. De negentienjarige Oranje-jeugdinternational wil dit seizoen echter voor zijn kans gaan in de hoofdmacht. "Ik heb het gevoel dat ik van dit trainingskamp weer sterker ben geworden", laat Malen weten aan het Eindhovens Dagblad. "De laatste wedstrijden bij PSV is het voor mijn gevoel telkens iets beter gegaan met me."

De Eindhovenaren spelen, met de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het vooruitzicht, nog oefenwedstrijden tegen Olympiacos Piraeus en Valencia, waarin Malen zich graag wil bewijzen. "Ik ben ambitieus en wil er staan als ik kansen krijg", spreekt Malen zich uit. "Over vandaag mag ik denk ik tevreden zijn en ik wil dit doortrekken naar volgende week."