Zes Ajax-vraagtekens voor Sturm Graz-thuis: 'Moet heel snel in elkaar vallen'

Zes Ajax-vraagtekens voor Sturm Graz-thuis: 'Moet heel snel in elkaar vallen'

19-07-2018 09:54
129

Ajax werkt niet met een volledig blessurevrije selectie naar de Champions League-wedstrijden met Sturm Graz toe. Trainer Erik ten Hag bespreekt in gesprek met de clubkanalen de 'vraagtekens' in zijn selectie.

Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Siem de Jong trainden dinsdag en donderdag apart van de groep, maar ook Donny van de Beek en Frenkie de Jong gelden nog als twijfelgevallen. "Die konden deze week pas weer in alles meedoen. In hoeverre zijn die twee wedstrijdfit? En kunnen ze negentig minuten spelen", vraagt Ten Hag zich hardop af. Ook Kasper Dolberg is niet helemaal okselfris. "Hij heeft vrijdag voor het eerst weer 65 minuten gespeeld (tegen Anderlecht, red.), maar daar heeft hij meteen de naweeën van ondervonden."

Dolberg heeft bovendien een korte vakantie gehad, nadat hij op het WK actief is geweest. Hetzelfde geldt voor Lasse Schöne, Nicolas Tagliafico en topaankoop Dusan Tadic, die pas na het trainingskamp in Engeland aansluit. "Het moet dus allemaal heel snel in elkaar gaan vallen. We zullen misschien niet direct de allerbeste spelers bij elkaar hebben. Maar het zal waarschijnlijk het fitste team zijn dat gaat spelen. Of fitheid belangrijker is dan kwaliteit? Fitheid is ook een kwaliteit."

Ajax speelt donderdag twee oefenwedstrijden in Engeland: Wolverhampton Wanderers en Walsall zijn de tegenstanders.