Blind ziet groot verschil met Engeland: 'Dat is niet iets waar ik naar uitkijk'

Blind ziet groot verschil met Engeland: 'Dat is niet iets waar ik naar uitkijk'

19-07-2018 10:33
88

De last dat hij nu de duurste speler uit de historie van Ajax is, voelt Daley Blind naar eigen zeggen niet. De Amsterdammers maakten liefst zestien miljoen euro over naar Manchester United. Een bedrag dat nog kan oplopen tot 20,5 miljoen.

"Die prijs, daar kan ik niet veel aan doen. Dat heeft de gekke markt bepaald. Maar natuurlijk zijn de verwachtingen hoog. Ik kom van Manchester United, ik ben 28 jaar en ik voel me goed. Ik ben hier niet om af te bouwen, maar ben juist ambitieus", laat Blind weten aan het Algemeen Dagblad.

De linkspoot neemt vier jaar ervaring op Engels topniveau met zich mee. "Ik heb Louis van Gaal meegemaakt en José Mourinho. Van Mourinho leer je het echte winnen. Dat het daar uiteindelijk allemaal om gaat." Ook leerde hij veel door met bepaalde spelers op het veld te staan. "Alleen al kijken naar iemand als Michael Carrick is leerzaam. Ik speelde achterin veel samen met Chris Smalling. Dat is weer een totaal andere speler dan dat ik ben. Zo leer je van elkaar."

Het voetballeven was er goed, financieel en sportief. "Het is een andere wereld in Engeland. In de competitie kan iedereen van iedereen winnen. Elke wedstrijd is spannend. De stadions zijn geweldig en de velden fantastisch." Dat is een groot verschil met het kunstgras bij onder meer VVV-Venlo en FC Emmen. "Ik moet zeggen dat kunstgras niet iets is waar ik naar heb uitgekeken. Maar goed, het hoort erbij."