Update: Lampard blij met komst Nederlandse aanvaller: 'Direct achteraan gegaan'

Update: Lampard blij met komst Nederlandse aanvaller: 'Direct achteraan gegaan'

20-07-2018 10:40
13

Florian Jozefzoon vertrekt zeer waarschijnlijk in het kielzog van Mason Mount naar Derby County, waar hij de kans krijgt om samen te werken met manager Frank Lampard. Dat meldt Voetbal International donderdag.

Brentford FC maakte woensdag al bekend dat het een bod van drie miljoen euro op Jozefzoon had geaccepteerd. Ook Leeds United heeft dat bedrag over voor de 27-jarige vleugelspeler, maar die geeft mede door de aanwezigheid van Lampard de voorkeur aan Derby County, weet VI. De Chelsea-icoon staat sinds deze zomer aan het roer bij de nummer zes van het afgelopen seizoen in het Championship.

De bij Ajax opgeleide Jozefzoon heeft anderhalf seizoen bij Brentford achter de rug, sinds hij in januari 2017 overkwam van PSV. Hierin speelde de buitenspeler 58 competitiewedstrijden, waarin hij acht keer tot scoren kwam. In Nederland kwam Jozefzoon, behalve voor Ajax en PSV, uit voor NAC Breda en RKC Waalwijk. Hij had nog een eenjarig contract bij Brentford.

Derby County nam eerder al Mason Mount op huurbasis over van Chelsea. De middenvelder maakte vorig seizoen furore bij Vitesse.

Update 20/7, 10.40 uur: Jozefzoon heeft vrijdag voor drie jaar getekend bij Derby County. "Hij is een speler waar ik direct nadat ik deze baan kreeg achteraan ben gegaan", zegt manager Frank Lampard op de clubsite. "Het is geweldig voor ons dat we deze deal hebben kunnen afronden. Ik heb hem vorig seizoen aan het werk gezien bij Brentford en hij is een uitstekende speler. Met zijn snelheid en creativiteit is hij een echte aanwinst voor onze selectie."