Ambitieuze Ajax-verdediger wil de beste zijn: 'Een goal of 4 en paar assists'

Ambitieuze Ajax-verdediger wil de beste zijn: 'Een goal of 4 en paar assists'

19-07-2018 12:23
73

Nicolas Tagliafico ontving in zijn eerste half jaar bij Ajax volop lof, maar de Argentijn wil komend seizoen nog meer zijn stempel drukken bij de Amsterdammers. De 25-jarige linksback rekent op meer assists en doelpunten.

"Persoonlijk zou ik misschien iets productiever willen worden, een goal of 4, een paar assists. Maar het belangrijkste is dat ik de beste wil zijn", zegt Tagliafico op de clubsite. "Dat geldt voor mijzelf maar ook voor ons als team. Winnen: dat is het belangrijkste. Op 25 juli tegen Sturm Graz moeten we er staan. Ik heb weinig vakantie gehad, maar ik voel me uitstekend. Ik ben er klaar voor. Rusten kan later wel weer."

Dat Tagliafico slechts een korte vakantie had, heeft alles te maken met het WK. "Voor Argentinië was het geen goed WK. Wij moeten minstens bij de laatste vier zitten en het liefst wereldkampioen worden. De druk is enorm. Maar voor mij persoonlijk was het een fantastisch avontuur", laat de vleugelverdediger weten.

De wedstrijd tegen IJsland was zijn hoogtepunt. "Zonder twijfel. Het was mijn eerste WK-duel ooit. Als je dan opkomt en het volkslied hoort, gaat er zoveel door je heen. Je denkt aan je familie, aan je vrienden aan alles wat je de afgelopen jaren hebt gedaan om dit te bereiken. Kippenvel, absoluut."

Lees ookWK-ganger terug bij Ajax: 'Écht pijnlijk, sfeer na afloop was verschrikkelijk'