Ten Hag wijzigt opstelling noodgedwongen: De Jong naast De Ligt in de verdediging

Ten Hag wijzigt opstelling noodgedwongen: De Jong naast De Ligt in de verdediging

19-07-2018 14:03
127

Erik ten Hag posteert Frenkie de Jong in een oefenduel met Wolverhampton opnieuw in het hart van de verdediging. Afgelopen seizoen speelde De Jong vaker als centrale verdediger, terwijl zijn voorkeur uitgaat naar een plek op het middenveld. 

Om 15.00 uur treedt Ajax aan tegen Wolverhampton en zoals verwacht staat André Onana onder de lat. De Jong neemt naast Matthijs de Ligt plaats in het centrum van de verdediging. Rasmus Kristensen en WK-ganger Nicolas Tagliafico zijn de vleugelverdedigers van Ajax. Het middenveld wordt gevormd door Donny van de Beek, Noussair Mazraoui en Carel Eiting. Spits Klaas-Jan Huntelaar wordt bijgestaan door vleugelspelers Noa Lang en David Neres.

Of De Jong woensdag ook tegen Sturm Graz als centrale verdediger speelt, hangt af van de fitheid van Daley Blind. Wanneer de zomeraanwinst op tijd fit is voor het treffen met de Oostenrijkse formatie, kan De Jong doorschuiven naar het middenveld. Ten Hag beschikt overigens naast Blind over meer niet fitte spelers. Ajax oefent donderdagavond ook nog tegen Walsall FC. Die oefenwedstrijd begint om 20.45 uur.