'Terugkeren bij Ajax? Dat zal moeten blijken. Als het goed gaat ben je gewild'

'Terugkeren bij Ajax? Dat zal moeten blijken. Als het goed gaat ben je gewild'

19-07-2018 19:21
52

Justin Kluivert laat in het midden of hij ooit weer terug wil keren bij Ajax. De verslaggever van de NOS vraagt zich af of de jonge aanvaller nog wel gewild is in Amsterdam, gezien de manier waarop hij weg is gegaan.

"Terugkeren bij Ajax? Dat zal moeten blijken", vertelt Kluivert. "Als het goed gaat ben je natuurlijk gewild. Als het hier (bij AS Roma, red.) ook goed gaat, praat iedereen weer positief. Zo kennen we iedereen in Nederland. Ik zal daar m'n best voor doen en zal zorgen dat iedereen positief over mij praat in Nederland. Niet alleen daar, maar de hele wereld. Dat begint nu."

Veel mensen vinden dat Kluivert te vroeg is weggegaan, maar zelf vindt hij dat niet. "Zo zien andere mensen het misschien, maar ik niet. Ik kijk naar m'n eigen carrière. Het zou misschien heel anders lopen als ik was gebleven. Misschien goed, misschien niet goed. Je moet naar jezelf kijken en niet naar de keuze van andere mensen. Zij kunnen ook zo weg zijn voor je het weet en dan zit jij daar. Ik kijk naar m'n eigen carrière en naar m'n eigen stappen. Ik gun ze het beste en Ajax ook"

"Ik denk dat dit de beste keuze voor mij is, dat weet ik. Ik ga honderd procent m'n best doen om te laten zien dat de mensen het goed fout hebben. Ik spreek met m'n voeten."

Lees ook: "Ajax is een topclub met goede spelers, maar hier verwacht men iets meer van je"