'Transfer Janssen wankelt: Tottenham wil verplichte aankoopoptie van 10 miljoen'

'Transfer Janssen wankelt: Tottenham wil verplichte aankoopoptie van 10 miljoen'

19-07-2018 19:46
26

Fenerbahçe wil Vincent Janssen nog een jaar huren, maar Tottenham Hotspur ligt dwars. De Londense club wil een verplichte aankoopoptie in de overeenkomst op laat nemen, maar dat wil Fenerbahçe niet.

Dat meldt CNN Turk donderdag. Janssen werd vorig jaar voor vijf miljoen euro gehuurd van Tottenham en is inmiddels teruggekeerd in Londen. Het is niet duidelijk waar de toekomst van de spits ligt, maar wat Fenerbahçe betreft ligt die in Turkije. Tottenham is bereid mee te werken aan een nieuwe verhuur, maar alleen als Fenerbahçe na het komende seizoen tien miljoen euro betaalt. Zoals gezegd voelt Fenerbahçe daar niets voor. Duidelijk is niet of beide clubs elkaar nog gaan vinden.

Het lijkt er sowieso niet op dat Janssen door gaat breken bij Tottenham. De spits werd in 2016 voor ruim twintig miljoen euro overgenomen van AZ, heeft een aantal keren zijn opwachtingen mogen maken in het eerste elftal van de Londenaren, maar verdween daarna volledig uit beeld. Mauricio Pochettino lijkt het niet in Janssen te zien zitten.

Janssen werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar PSV. Hij zou als opvolger moeten dienen van Luuk de Jong, die op weg naar de uitgang leek. De Jong verlengde vorig week echter zijn contract en blijft vooralsnog in Eindhoven.

Lees ookOpvallend verhaal uit Londen: Janssen wordt overal buitengehouden door Spurs