Wildschut tekent bij vijfde club in vier jaar tijd: Geweldig om hier te zijn

Wildschut tekent bij vijfde club in vier jaar tijd: "Geweldig om hier te zijn"

19-07-2018 20:23
20

Yanic Wildschut speelt komend seizoen voor Bolton Wanderers. De vleugelaanvaller komt op huurbasis over van Norwich City. Bolton is alweer de vijfde club voor de 26-jarige Wildschut.  

Manager Phil Parkinson haalde Wildschut over om voor Bolton te kiezen. "Het voelt geweldig om hier te zijn", vertelt hij het clubkanaal van de Engelsen. "Ik heb vanochtend met de manager gesproken. Hij gaf me een goed gevoel en zorgde ervoor dat ik voor Bolton wilde tekenen door wat hij tegen mij zei. Ik speel nu vier jaar in Engeland en weet hoe de competitie werkt. Hopelijk kan ik de club helpen om een goed seizoen te draaien."

Wildschut speelde in Nederland voor PEC Zwolle, VVV-Venlo, SC Heerenveen en ADO Den Haag. Hij verliet Heerenveen in 2014 voor Middlesbrough, waar hij in twee seizoenen tijd slechts twaalf duels voor speelde. Hij tekende daarna een driejarig contract bij Wigan Athletic, dat toen uitkwam in de League One.

Norwich City verhuurde hem het afgelopen seizoen aan Cardiff City. Die club promoveerde naar de Premier League, maar het avontuur op het hoogste Engelse niveau maakt Wildschut dus niet mee. Hij verkast naar de bodem van het Championship, want Bolton wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven op het tweede Engelse niveau.