Twente wekt verbazing: 'Ongelooflijk dat gemeente zó diep in een club zit'

Twente wekt verbazing: 'Ongelooflijk dat gemeente zó diep in een club zit'

19-07-2018 21:09
216

Dat FC Twente met hulp van de gemeente een faillissement wist af te wenden, is goed nieuws voor de Tukkers. Dat de club meteen de 'big spender' van de Keuken Kampioen Divisie is, zorgt bij de concurrentie voor gemengde gevoelens.

Het gedegradeerde Twente heeft een spelersbudget van 4,5 miljoen euro. Daar komt geen competitiegenoot bij in de buurt. "Het is lastig oordelen over andere clubs", zegt Sparta-directeur Manfred Laros tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ergens is het ongelooflijk dat een gemeente zó diep in een betaald voetbalclub zit. Ten opzichte van vergelijkbare clubs is het nogal wat. Dat is verrassend."

De Rotterdammers, die eveneens degradeerden, hebben ongeveer de helft minder te besteden en verbazen zich over de mogelijkheden in Enschede. Zo kaapte Twente Xandro Schenk voor de neus van Sparta weg. "Niet collegiaal", oordeelt Laros. "Dat klopte gewoon niet."

Foeke Booy, technisch directeur van SC Cambuur, is in de eerste plaats blij dat een club met zo'n achterban blijft bestaan. "Maar je krabt je wel achter je oren als je ziet dat er zoveel geld geïnvesteerd kan worden. Het zijn salarissen waarvan je denkt 'daar had wel enige nederigheid gepast'. De drang om terug te keren is enorm, dan is dit schijnbaar mogelijk."

Over de steun van de gemeente hoor je Booy niet. "Dat is legaal. De gemeente moest ook wel, want je kan niets met een leeg stadion. Het was de dood of de gladiolen."