Ajax zakt ook voor tweede test van de dag: League One-club is te sterk

19-07-2018 22:32
201

Ajax heeft donderdagavond de tweede oefenwedstrijd van de dag verloren van Walsall: 2-0. Trainer Erik ten Hag koos tegen de club uit de League One vooral voor reservespelers.

Zo stonden onder meer Kostas Lamprou en talent Ryan Gravenberch in de basis, maar ook Siem de Jong, Zakaria Labyad en Kasper Dolberg. Dat Labyad geschorst is voor de kraker tegen Sturm Graz, speelt waarschijnlijk mee in de beslissing van Ten Hag om hem niet eerder op de dag tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) in te zetten. De 'reserves' van Ajax werden na negen minuten voor het eerst gevaarlijk. De Jong raakte uit een vrije trap de lat. Aan de andere kant was het oppassen toen Lamprou onder een bal doorging, maar Walsall profiteerde niet. Niet veel later konden de Engelsen wel juichen, toen een voorzet werd binnengekopt.

In de tweede helft had Ajax wederom het meeste balbezit, maar werd Walsall het meest gevaarlijk. In de zeventigste minuut was het weer raak. Ajax kreeg daarna nog wel kansen op de aansluitingstreffer. Zo stuitte Dennis Johnsen op de keeper en kreeg invaller Kaj Sierhuis zijn voet niet goed tegen de bal. Jurgen Ekkelenkamp raakte ook nog de lat. Ajax besloot het trainingskamp in Engeland daarmee met een 2-0 nederlaag. Woensdag wacht de eerste serieuze test: dan komt Sturm Graz op bezoek in de Johan Cruijff Arena.