Update: 'Heerenveen wees bod van ruim drie ton op Veerman af'

Update: 'Heerenveen wees bod van ruim drie ton op Veerman af'

20-07-2018 09:04
67

Henk Veerman heeft van sc Heerenveen te horen gekregen dat hij mag vertrekken uit Friesland. Ook trainer Jan Olde Riekerink ziet in de 27-jarige spits geen basisspeler.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Veerman moest het de afgelopen 2,5 jaar doen met invalbeurten. Heerenveen heeft PSV-spits Sam Lammers gehuurd voor de basis, waardoor Veerman opnieuw buiten de boot valt.

Heerenveen had vorig seizoen de kans om Veerman voor een redelijk bedrag te verkopen aan FC Utrecht of Willem ll, maar de eredivisionist wees tot twee keer toe een aanbieding van respectievelijk 650.000 euro en ruim 700.000 euro af, meldt LC. Omdat Veerman weg mag en een aflopend contract heeft, zal hij tegen een fors verlies worden verkocht. Heerenveen hoopt nu tussen de vier en vijf ton te krijgen voor de spits.

Er is voldoende belangstelling voor Veerman, weet het regionale medium. 'Zo'n zeven clubs' hebben inmiddels interesse getoond, waaronder Excelsior en FC Emmen. Namen van andere clubs worden niet genoemd. "Er zijn biedingen op Henk geweest, maar die waren niet zo hoog dat we daarover wilden praten", laat technisch manager Gerry Hamstra weten aan de ochtendkrant.

Update 09.04: De Leeuwarder Courant voegt als update aan het eerdere bericht toe dat er recentelijk een bod van ruim drie ton op Veerman is afgewezen. Van welke club het bod afkomstig is, is niet duidelijk.