Ik ben trots op wat ik uiteindelijk via Ajax heb bereikt

"Ik ben trots op wat ik uiteindelijk via Ajax heb bereikt"

20-07-2018 08:35
38

Christian Chivu heeft bijna alleen maar goede herinneringen aan zijn periode bij Ajax. De Roemeense verdediger ontpopte zich in Amsterdam tot een van de publiekslievelingen. Als Chivu weer eens in Amsterdam is, voelt het vertrouwd.

Hij kijkt regelmatig topwedstrijden van Ajax tegen Feyenoord en PSV. "Het zou voor het Nederlandse voetbal goed zijn als die wedstrijden vaker worden gespeeld, zoals in de België de topteams elkaar vaker ontmoeten", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Je leert daardoor meer dan tegen, met alle respect, de andere teams in de Eredivisie. Dat heb ik zelf ook ervaren. Zo speelden we intense wedstrijden tegen PSV."

Dat was pittig, herinnert Chivu zich. "Zij hadden een superteam met Ruud van Nistelrooij. Hij was de beste spits tegenover wie ik heb gestaan. Snel, beweeglijk, slim en effectief. Deadly. Ruud bezorgde mij veel problemen. De Eredivisie en Ajax waren voor mij de ideale leerschool. In Nederland ben ik een man geworden. Ik ben trots op wat ik uiteindelijk via Ajax heb bereikt. Ik denk mijn vader ook." Zijn vader stierf aan kanker toen Chivu zeventien jaar was.