Ajax faalt voor allerlaatste test: We hebben misschien niet alles gegeven

Ajax faalt voor allerlaatste test: "We hebben misschien niet alles gegeven"

20-07-2018 09:40
141

Ajax faalde in de laatste test voor de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz, maar volgens Perr Schuurs is er geen man overboord. De selectie van Ajax traint goed, maar het komt er in de wedstrijden vooralsnog niet uit. Donderdagavond werd er verloren van League One-club Walsall FC.

"Je komt hier om wedstrijden te winnen. Dat hebben we niet gedaan. We moeten naar onszelf kijken", zegt Schuurs tegen Voetbal Inside. "We hebben misschien niet alles gegeven. We hebben genoeg kansen gehad, maar die maak je dan niet af. Dan kun je de wedstrijd ook niet winnen."

Schuurs zegt dat de Ajax-spelers met de juiste instelling aan de wedstrijd beginnen en ziet geen reden om in paniek te raken. "Je moet elke wedstrijd willen winnen, of dat nou vriendschappelijk, competitie of Europees is. Iedere wedstrijd willen we winnen. Dat willen we met z'n allen. We trainen goed, maar in de wedstrijden is het niet goed. Woensdag moet het er anders uitzien dan in de voorbereiding."

Ajax haalde met Daley Blind een concurrent voor de positie van Schuurs, maar dat ziet de Limburger juist als een eer. "Ik weet hoe groot de stap naar Ajax is. Je hebt natuurlijk te maken met concurrentie. Als je zo iemand als concurrent hebt, moet je daar trots op zijn."