Ten Hag gaat in op dilemma's: 'Dan liggen zijn kansen voor het grijpen'

Ten Hag gaat in op dilemma's: 'Dan liggen zijn kansen voor het grijpen'

20-07-2018 11:30
95

Ajax speelde donderdag zijn laatste twee oefenduels voor het cruciale treffen met Sturm Graz, maar trainer Erik ten Hag kampt nog met een hoop dilemma's. Hij moet onder meer kiezen tussen Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar.

De routinier mocht opdraven tegen Premier League-club Wolverhampton Wanderers, terwijl de Deen de kans kreeg tegen Walsall uit de League One. Toch is de beslissing nog niet gevallen. "Het ligt nog open", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Kasper is een fantastische speler die je de ruimte moet geven. Klaas weet dat, maar het is ook zo dat Ajax de meeste punten heeft gehaald met hem in de basis. Als hij zijn gebruikelijke niveau haalt, dan liggen zijn kansen voor het grijpen."

Ten Hag moet voorin ook een oplossing vinden voor de schorsing van Zakaria Labyad. In het oefenduel met Wolverhampton maakte Noa Lang een prima indruk, maar tegen Sturm Graz lijkt de coach een andere oplossing te zoeken. "Hakim heeft op het WK ook op een andere positie gespeeld. Op rechts. En David Neres kan bijvoorbeeld ook op de linkervleugel uit de voeten."

Daarnaast is het afwachten of Daley Blind kan starten. "Het is pas de eerste week dat Daley met ons heeft meegetraind. Maar het was voor hem zinvol om 45 minuten te voetballen." Mocht Blind niet in de basis staan, dan vormt waarschijnlijk Frenkie de Jong, Perr Schuurs of Maximilian Wöber een duo met Matthijs de Ligt.

Lees ookTen Hag moet puzzel leggen: 'Drie, vier, vijf posities waarover ik twijfel'