Nieuwe regels deren Jong Ajax niet: 'Alleen De Jong en Younes. Te verwaarlozen'

Nieuwe regels deren Jong Ajax niet: 'Alleen De Jong en Younes. Te verwaarlozen'

20-07-2018 12:16
34

Het Jong Ajax van trainer Michael Reiziger werkt toe naar de start van het nieuwe seizoen. De Amsterdamse beloften werden in april kampioen van de toenmalige Jupiler League en hopen de titel in de Keuken Kampioen Divisie te prolongeren.

Reiziger is tevreden over de voorbereiding tot dusver. "We staan er goed op. De spelers kunnen vrij makkelijk aanpikken bij het niveau en de pass- en trapoefeningen lopen goed", vertelt de voormalig rechtsback aan Ajax TV. Reiziger moet het vooralsnog zonder het grootste deel van de kampioensselectie stellen – meerdere spelers hebben een transfer gemaakt of zijn met het 'grote' Ajax mee naar Engeland – maar klaagt daar niet over. "Dat is inherent aan een Jong-elftal. Wij ondersteunen Ajax 1. Dat is nooit anders geweest."

Wedden

Meer odds

De Jong Ajax-trainer kijkt uit naar het nieuwe seizoen, waarin het tweede niveau van Nederland een sterkere bezetting dan ooit lijkt te hebben. "Dat is allen maar goed. Veel wedstrijden, mooie stadions, veel publiek. Voor ons is dat fantastisch." Ook zijn de regels voor Jong-elftallen veranderd: de beloftenteams mogen alleen maar spelers van jonger dan 23 jaar opstellen. "Vorig jaar waren onze spelers al onder de 23, behalve de keepers. En Siem de Jong en Amin Younes deden zestig minuten mee, maar dat is te verwaarlozen."