Oliseh kan fluiten naar forse promotiebonus: Fortuna Sittard wint opnieuw

Oliseh kan fluiten naar forse promotiebonus: Fortuna Sittard wint opnieuw

20-07-2018 13:11
22

Fortuna Sittard heeft wederom een rechtszaak van oud-trainer Sunday Oliseh gewonnen. De Nigeriaan vocht in april al tevergeefs zijn ontslag aan en grijpt nu naast een promotiebonus van honderdduizend euro.

De Eredivisie-promovendus is voor de tweede keer in het gelijk gesteld door het hof, zo laat men weten via de clubsite. De in februari ontslagen Oliseh en zijn advocaten beriepen zich op het feit dat de promotiebonus in het contract van de trainer was opgenomen. Volgens Fortuna heeft Oliseh echter geen recht op de bonus, omdat hij door 'verwijtbaar handelen' aan de kant is gezet door de Limburgers. De rechtbank ging mee in dit standpunt: de Nigeriaanse trainer kan fluiten naar de bonus en moet bovendien de proceskosten betalen.

Wedden

Meer odds

Oliseh werd in februari ontslagen door Fortuna Sittard en haalde vervolgens hard uit naar de clubleiding. De trainer zou zijn aangezet tot het plegen van 'illegale activiteiten' en sleepte Fortuna voor de rechter. Onder leiding van opvolgers Claudio Braga en Kevin Hofland wisten de Limburgers vervolgens naar de Eredivisie te promoveren.