Update: Barça-vertrek een feit: 27-jarige verdediger op huurbasis naar Turkije

Update: Barça-vertrek een feit: 27-jarige verdediger op huurbasis naar Turkije

23-07-2018 19:05
18

FC Barcelona lijkt nog deze week afscheid te gaan nemen van twee verdedigers. De Franse linksback Lucas Digne lijkt in ieder geval één van de spelers te zijn die zijn koffers gaat pakken.

Volgens het Catalaanse radiostation RAC1 was Digne niet aanwezig tijdens de gezamenlijke lunch van vrijdagmiddag. De 25-jarige Fransman was de voorbije twee seizoenen back-up van Jordi Alba en mag, ondanks een contract tot medio 2021, vertrekken uit Catalonië. Volgens Engelse media is director of football Marcel Brands van plan om Digne naar Everton te halen.

Wie de tweede vertrekkende verdediger wordt, is vooralsnog niet duidelijk. Naast Digne staan Aleix Vidal, Marlon Santos en Douglas op de transferlijst van de regerend Spaans landskampioen. Bovendien wordt Yerry Mina na een prima WK gelinkt aan diverse clubs. Everton zou ook voor de Colombiaan in de markt zijn, terwijl het Fenerbahçe van Phillip Cocu eveneens wordt genoemd.

Update 23/7 19.05 uur: Het vertrek van Douglas is een feit. De verdediger wordt dit seizoen verhuurd aan het Turkse Sivasspor, zo meldt FC Barcelona via de officiële kanalen. De 27-jarige back kwam in 2014 voor vier miljoen euro over van Sao Paulo, maar wist nog niet door te breken in het eerste elftal.