Cerny staat rugnummer af aan Blind: 'Het voelde als een teken. Een symbool'

Cerny staat rugnummer af aan Blind: 'Het voelde als een teken. Een symbool'

20-07-2018 15:47
53

Vaclav Cerny is weer helemaal terug bij Ajax. De Tsjechische vleugelaanvaller liep in oktober een gescheurde kruisband op, maar traint sinds maandag weer mee bij Jong Ajax.

Cerny genoot met volle teugen van zijn rentree op De Toekomst. "Heerlijk vind ik dat. Echt bizar!", laat de opgetogen Tsjech weten aan de clubsite van Ajax. Cerny neemt zijn tijd, voordat hij ook bij de hoofdmacht terug kan keren. "Ik moet nog wat stappen maken voordat ik ook kan aansluiten bij het eerste, maar het begin is er zeker. Soms sta ik op het veld tussen trapvorm en positiespel en denk ik: Ja! Ik ben er weer!"

De twintigjarige buitenspeler heeft bovendien een 'nieuw' rugnummer in ontvangst genomen: Cerny zal komend seizoen, net als in zijn debuutseizoen 2015/2016, spelen met nummer 32. Verloren zoon Daley Blind neemt zijn vertrouwde nummer 17 over van Cerny. "Toen bekend werd dat Daley Blind zou terugkeren naar Ajax heb ik het er met de directie over gehad. Even later belde Daley me op. We kletsten wat over mijn herstel, waarna Daley me de situatie voorlegde." De linkspoot wilde graag zijn oude nummer terug en Cerny was gaarne bereid om mee te werken. "Dat deze situatie zich voordeed, voelde als een teken. Een symbool. Ik gun Daley zijn nummer en mezelf een frisse start."

Lees ook: Ajax maakt rugnummers bekend: ander nummer Onana, Ziyech krijgt 10