Details over botsing tussen Messi en Sampaoli op WK: 'Heb je 10 keer gevraagd'

Details over botsing tussen Messi en Sampaoli op WK: 'Heb je 10 keer gevraagd'

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 18:28vr 20-07-2018 om 18:28

Meer details over de WK-rel in de Argentijnse nationale ploeg zijn uitgelekt. Het ging er hard aan toe tussen bondscoach Jorge Sampaoli enerzijds en de spelers onder aanvoering van Lionel Messi anderzijds.

Dat schrijft journalist Ariel Senosiain van Tyc Sports in zijn e-book over het wereldkampioenschap van de Argentijnen. De bom barstte na de beschamende 3-0 nederlaag tegen Kroatië. De selectie maakte Sampaoli verwijten over het gebrek aan vastigheid, de trainingsmethodes, de wijzigingen in de opstelling en onderlinge akkefietjes. Bovendien was het vertrouwen in de keuzeheer weg.

"We begrijpen je niet en we vertrouwen je niet meer. Wij willen ook een mening hebben", liet een van de spelers weten. "Waarover?", zou Sampaoli hebben gevraagd. "Gaan jullie dan de opstelling maken, de trainingen leiden en alles wat erbij komt kijken?" Messi reageerde: "Je hebt me tien keer gevraagd welke spelers ik in de opstelling wilde en welke niet. Nooit heb ik je een naam gegeven. Beweer maar ten overstaan van iedereen dat ik je ooit één naam heb gegeven."

Volgens Senosiain werden de spanningen slechts gedeeltelijk weggenomen. Wel resulteerde het in een consensus: Sampaoli zou meer luisteren naar de steunpilaren in de selectie. Argentinië versloeg vervolgens Nigeria en plaatste zich voor de knock-outfase. Opvallend moment in die wedstrijd was dat Sampaoli aan Messi leek te vragen of hij Sergio Agüero wilde inbrengen (zie video).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws