Swart heeft advies voor Ajax-coach Ten Hag: 'Aanvoerder maken en dan is het prima'

Swart heeft advies voor Ajax-coach Ten Hag: 'Aanvoerder maken en dan is het prima'

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 18:46vr 20-07-2018 om 18:46

Sjaak Swart is tevreden met de huidige selectie van Ajax, maar hij ziet de positie van rechtsachter nog als achilleshiel. Mister Ajax maakt zich ondertussen niet druk over de matige oefencampagne van de Amsterdammers.

Ajax won slechts één van de acht oefenduels. "Vaak zegt het niets", zegt Swart tegen De Telegraaf. "Je hebt Tadic die er nog niet is en de andere jongens die geblesseerd waren, zijn nog niet helemaal fit. Ik denk dat je dit af moet wachten. Thuis moet je er zeker klaar voor zijn. Als ze hard trainen in de voorbereiding en je verliest eens een wedstrijd, dat is niet erg."

Over de selectie en het aankoopbeleid is de voormalig buitenspeler te spreken. Toch ziet hij nog een zwak punt. "Ik vind dat we op rechtsback nog iets te kort komen, want ik zou niet weten wie. Voorin heb je allerlei mogelijkheden. Gelukkig zijn Donny en Frenkie weer fit en ik vind Tadic een goede speler. Ik ben ook blij dat Daley gekomen is. Hij zet die jonge gasten neer."

Swart heeft tot slot nog een advies voor trainer Erik ten Hag in aanloop naar de confrontatie met Sturm Graz van woensdag. "Daley aanvoerder maken en dan is het prima."

Poll

Gaat Ajax zich plaatsen voor de volgende ronde?

(9097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws