Update: 'Everton en Brands betalen 39 miljoen; presentatie mogelijk maandag al'

Update: 'Everton en Brands betalen 39 miljoen; presentatie mogelijk maandag al'

21-07-2018 21:02
55

Marcel Brands heeft zijn eerste grote aankoop als director of football van Everton zo goed als binnen. Richarlison maakt de overstap naar Goodison Park. Met dat nieuws pakken onder meer de BBC en The Daily Mail vrijdagavond uit.

Everton moet diep in de buidel tasten voor de 21-jarige Braziliaan, die in de zomer van 2017 nog dicht bij een transfer naar Ajax was. Hij koos op het laatste moment voor Watford en dat legt de Premier League-club geen windeieren. The Toffees zijn bereid om liefst 56 miljoen euro voor Richarlison te betalen, aldus The Daily Mail. Ook de BBC maakt melding van die transfersom.

De aanvaller, die voornamelijk als linksbuiten speelt, kent Everton-manager Marco Silva nog uit hun gezamenlijke periode aan Vicarage Road. De Portugees drong bij Brands nadrukkelijk aan op een hereniging. De onderhandelingen met Watford verliepen echter moeizaam, aangezien de relatie is bekoeld sinds Everton Silva probeerde los te weken bij Watford.

Update 21/7 21.02: Volgens The Liverpool Echo is de transfer van Richarlison naar Everton in de afrondende fase beland. Waarschijnlijk wordt de Braziliaanse maandag gepresenteerd op Goodison Park. Het medium weet dat Everton beduidend minder moet betalen dan de eerder genoemde 56 miljoen. Waarschijnlijk neemt Watford genoegen met circa 39 miljoen euro; dat bedrag kan door bonussen in de toekomst oplopen tot 45 miljoen euro.