'Cocu kent Gudelj-situatie en wil oud-Ajacied naar Fenerbahçe halen'

'Cocu kent Gudelj-situatie en wil oud-Ajacied naar Fenerbahçe halen'

21-07-2018 08:18
39

Fenerbahçe aast op Nemanja Gudelj. Trainer Phillip Cocu heeft technisch directeur Damien Comolli verzocht om de oud-Ajacied naar Turkije te halen.

Dat schrijven Turkse media, waaronder Fotomac. Gudelj speelt momenteel bij Guangzhou Evergrande, maar is daar op een zijspoor beland. Trainer Fabio Cannavaro heeft hem niet meer nodig, waardoor Gudelj alleen maar mag spelen in het tweede elftal.

Cocu is op de hoogte van de situatie en ziet in de Serviër een bruikbare speler. Het is niet duidelijk of Fenerbahçe wil kopen of huren. Zeker is wel dat Gudelj weg wil uit China en aast op een rentree in Europa. Comolli heeft zich inmiddels bij Guangzhou Evergrande gemeld voor Gudelj.

Cocu kent Gudelj uit zijn Eredivisie-periode. Hij was trainer van PSV toen de Serviër bij Ajax speelde. Gudelj verliet de Amsterdammers in de winterstop van 2017 voor het Chinese Tianjin Teda. Onder Frank de Boer was hij basisspeler, maar Peter Bosz verwees hem al snel naar de reservebank.

Gudelj werd uit de selectie gezet omdat hij voor een uitwedstrijd bij AZ zei dat hij het niet meer op kon brengen om op de bank te zitten. Sindsdien speelde Gudelj geen minuut meer voor Ajax.