Xavi looft 'Busquets' van Ajax: Een speler om in de gaten te houden

Xavi looft 'Busquets' van Ajax: "Een speler om in de gaten te houden"

21-07-2018 08:37 Laatste update: 02-05-2019 17:26
86

Xavi heeft een hoge pet op van Frenkie de Jong. De oud-speler van FC Barcelona geeft toe dat hij de Ajacied niet wekelijks aan het werk ziet, maar wat hij ziet kan hem bekoren. Xavi denkt dat De Jong een speler voor de toekomst is.

"Ik heb hem nog niet veel zien spelen, maar ik weet wel dat hij op Busquets lijkt", zegt Xavi tegen Mundo Deportivo. "De Ajax-school lijkt een beetje op die van Barcelona. Eigenlijk komen we daar allemaal vandaan. Hij is jong, maar zou nu al veel kunnen bijdragen. Hij wordt nu al gezien als een beestachtig talent. Het is een speler om in de gaten te houden, een erg goede speler."

Xavi denkt dat Barcelona moet jagen op spelers als De Jong. "Dit is wat Barcelona nodig heeft: spelers als Arthur, Rabiot, De Jong..Type voetballers die technisch begaafd zijn, werken voor het team, maar bovenal talent hebben. Uiteindelijk gaat het bij Barcelona om talent."

"Bij Barcelona speel je veel in een gebied van dertig, veertig meter. Als de tegenstander dicht bij komt, moet je het talent hebben om de bal af te kunnen pakken. Dat is het verschil tussen een speler die slaagt bij Barcelona en een speler die technisch niet begaafd is."