Lastige uitdaging voor Cocu: 'Turkse media bikkelhard, hij moet vrienden maken'

Lastige uitdaging voor Cocu: 'Turkse media bikkelhard, hij moet vrienden maken'

21-07-2018 10:38
44

Phillip Cocu hoopt het Fenerbahçe dat zaterdag oefent tegen Feyenoord nog te versterken, maar eenvoudig is dat niet. De Turkse grootmacht werd al eens gestraft wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels en staat onder streng toezicht.

Hoewel Fenerbahçe met veel spelers in verband wordt gebracht, waaronder Sven van Beek en Vincent Janssen, is er qua transfers dus weinig mogelijk. "Het zijn moeilijke tijden voor de club, maar dat weet Cocu ook", vertelt Serkan Saydam, voetbalverslaggever van de Turkse staatsomroep TRT, in gesprek met de NOS.

Saydam volgt de topclub uit Istanbul op de voet tijdens de voorbereiding. "Ik vind Cocu een karakteristieke man, hij lijkt mij op de goede weg. Hij is aangesteld om met jonge spelers te werken, ze beter te maken en daarna te verkopen. De club is genoodzaakt om dat te doen."

Tegelijkertijd moet Cocu presteren. Het maakt de opdracht extra lastig. "De druk bij Fener is altijd hoog. Tweede is niet goed genoeg", aldus Saydam. "Cocu vraagt om geduld en hij krijgt in de voorbereiding in ieder geval de tijd om aan het team te werken."

Wat ook helpt: de journalisten aan je kant krijgen. "De Turkse media zijn bikkelhard", aldus Saydam. "Hij moet vrienden gaan maken. Daar is hij op het trainingskamp al mee begonnen. Ingegeven door de voorzitter, denk ik."