'Ajax volgt situatie West Ham-spelmaker; stevige concurrentie uit Duitsland'

'Ajax volgt situatie West Ham-spelmaker; stevige concurrentie uit Duitsland'

21-07-2018 11:06
97

Ajax wordt zaterdag opnieuw in verband gebracht met West Ham United-middenvelder Domingos Quina. De Amsterdammers zouden de situatie van de achttienjarige Portugees in de gaten houden.

Dat meldt The Daily Mirror. In april schreef de boulevardkrant al over de belangstelling van Ajax. De Nederlandse recordkampioen is echter niet de enige gegadigde voor de technisch begaafde middenvelder, die zijn wedstrijden voornamelijk voor West Ham onder 23 speelt. Vanuit de Bundesliga is er concrete interesse van Hoffenheim en Werder Bremen, terwijl ook Manchester City zich weleens zou kunnen melden.

Quina heeft nog maar een eenjarig contract bij West Ham en is niet happig op een nieuwe deal. Hij mag daardoor voor 680.000 euro vertrekken. Hij werd door voormalig manager van de Londenaren, Slaven Bilic, al vergeleken met Luka Modric. Volgens de Kroaat is er 'iets mis met het Engels voetbal' als Quina niet doorbreekt.

De Portugese jeugdinternational maakt deze week indruk op het EK onder 19. Hij scoorde al in de groepsduels met China en Italië.