Dost reageert na ommezwaai: 'Reële kans dat ik mijn zaak had gewonnen'

Dost reageert na ommezwaai: 'Reële kans dat ik mijn zaak had gewonnen'

Gepubliceerd: zaterdag 21 juli 2018 om 12:32za 21-07-2018 om 12:32

Bas Dost heeft twee maanden nadat hij klappen kreeg van hooligans tóch besloten om bij Sporting Portugal te blijven. Volgens de 29-jarige spits, die voor drie jaar tekent, is er de afgelopen maanden veel veranderd bij de club uit Lissabon.

Zo is de omstreden voorzitter Bruno de Carvalho, die de supporters tegen de eigen spelers opzette, vertrokken. Ook zitten de meeste hooliangs die betrokken waren bij de aanval in de gevangenis. "Ik wil nu alleen maar vooruit kijken", reageert Dost in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is een moeilijke tijd geweest, maar het gevoel dat ik hier op mijn plek ben overheerst."

Dost klaarde vorige week de lucht met de nieuwe clubleiding. Sporting kondigde zaterdag aan dat de Nederlander toch blijft. "Als ik mijn zaak had doorgezet, was er een reële kans dat ik het zou winnen na de aanval op mij. Dan was ik transfervrij de deur uit gelopen. Maar ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Na de aanval waren er veel supporters die me hebben gesteund. Voor die mensen wil ik blijven."

Na de bestorming twee maanden geleden leverden negen spelers hun contract in, onder wie dus Dost. Van hen zijn Rui Patricio (Wolverhampton Wanderers), William Carvalho (Real Betis) en Daniel Podence (Olympiakos) vertrokken. Bruno Fernandes kwam net als Dost op zijn beslissing terug, de anderen twijfelen nog.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws