'Chelsea zoekt Courtois-opvolger en laat oog vallen op zeer verrassende kandidaat'

'Chelsea zoekt Courtois-opvolger en laat oog vallen op zeer verrassende kandidaat'

21-07-2018 12:50
37

Een opvallend transergerucht in The Sun: Chelsea zou Joe Hart op het oog hebben als vervanger van Thibaut Courtois. De Belg lijkt hard op weg naar Real Madrid, waardoor de Londenaren een nieuwe doelman zoeken.

De berichtgeving van The Sun is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Hart heeft namelijk een niet zo denderend jaar achter de rug bij West Ham United, dat hem huurde van Manchester City. De 31-jarige Engelsman heeft al enige tijd geen toekomst meer bij de Premier League-kampioen en mag voor zo'n 6,5 miljoen euro vertrekken.

Omdat manager Maurizio Sarri de selectie flink wil versterken, wordt Hart als een goedkope oplossing gezien. Daardoor blijft ruimte over om andere topaankopen te doen. Zo wordt onder meer Gonzalo Higuaín nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Stamford Bridge. Overigens is Hart ook vanwege zijn Engelse nationaliteit interessant voor Chelsea.

The Blues lijken voor Courtois zo'n 35 miljoen euro op te gaan strijken. De Belg wil zijn nog een jaar doorlopende contract niet verlengen.