Marca: Cillessen op weg naar uitgang, twee Belgen op lijstje met opvolgers

Marca: Cillessen op weg naar uitgang, twee Belgen op lijstje met opvolgers

21-07-2018 14:17
92

FC Barcelona is er zeker van dat Jasper Cillessen de club op korte termijn gaat verlaten, meldt het Spaanse Marca zaterdagmiddag. Volgens het Spaanse medium heeft de regerend Primera Division-kampioen zelfs al een lijstje met vijf potentiële nieuwe stand-ins voor Marc ter Stegen samengesteld.

Waar de toekomst van Cillessen ligt, is vooralsnog niet duidelijk. De in Groesbeek geboren sluitpost werd al gelinkt aan Chelsea, dat Thibaut Courtois waarschijnlijk naar Real Madrid ziet vertrekken, en aan AS Roma, dat onlangs afscheid nam van Alisson Becker. Ook Internazionale en Arsenal lijken op zoek te zijn naar een nieuwe doelman en werden al voorzichtig met Cillessen in verband gebracht.

Wanneer Cillessen daadwerkelijk vertrekt uit Camp Nou, lijkt Barça zijn pijlen te richten op de Belgen Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Simon Mignolet (Liverpool). Laatstgenoemde lijkt na de recordtransfer van Alisson niet meer nodig op Anfield. Ook de Zwitser Yann Sommer is volgens Marca een belangrijke kandidaat, hoewel de doelman van Borussia Mönchengladbach naar verluidt ook in gesprek is met Arsenal. Geronimo Rulli (Real Sociedad) en Marko Dmitrovic (Eibar) zijn de overige twee namen op het lijstje.

Lees ook: Cillessen, Courtois en Alisson in de hoofdrol: massale keeperscarrousel op komst