De Jong reageert op geruchten: Ik word boos als ik dat hoor

De Jong reageert op geruchten: "Ik word boos als ik dat hoor"

21-07-2018 15:10
17

Eerder deze week bracht FC Utrecht naar buiten dat Jean-Paul de Jong niet langer trainer, maar manager is bij de club. Op social media ging de afgelopen dagen het gerucht dat De Jong niet goed zou functioneren binnen de club en de chemie met de spelersgroep bovendien slecht is. Daar klopt niets van, laat hij weten. 

"Ik word boos als ik dat hoor. In dat geval zou je niet gezamenlijk deze weg bewandelen", zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb ingestemd met deze nieuwe aanpak. We hebben dit gezamenlijk besloten. Ik doe niets minder, maar we volgen een Engels model."

Eigenlijk verandert er in de praktijk niet veel, wil de oud-middenvelder zeggen. "Het is door iedereen groot gemaakt, maar we gaan door op dezelfde wijze. Op deze manier hebben we afgelopen seizoen al een tijdje gewerkt. Toen was ik ook niet altijd 'buiten'. Dat hebben we geëvalueerd en daar zijn we in het begin van dit seizoen mee doorgegaan, alleen is er nu een scheiding."

Assistent-trainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys krijgen komend seizoen de dagelijkse leiding over de selectie van FC Utrecht. 

Lees ook: De Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht: "Uitgebreid geëvalueerd"