Update: Algemeen Dagblad bevestigt naderende recordtransfer Jahanbakhsh

Update: Algemeen Dagblad bevestigt naderende recordtransfer Jahanbakhsh

21-07-2018 22:10
100

Alireza Jahanbakhsh lijkt aan de slag te gaan in de Premier League. Diverse bronnen in Iran melden zaterdag dat Brighton & Hove Albion de club is die met de Iraanse aanvaller van AZ 'concreet in gesprek is' over een transfer. 

Amir Hashemi, de zaakwaarnemer van Jahanbakhsh, maakte vrijdag bekend dat een transfer naar het buitenland in de maak is voor zijn cliënt. De naam van de club waar het om gaat, wilde hij niet noemen. 

Onder meer de Iraanse journalist Alireza Ashraf weet dat Brighton zo goed als zeker de nieuwe werkgever wordt van de 24-jarige Jahanbakhsh. Een transfersom van circa 25 miljoen euro wordt genoemd. Bij Brighton, dat afgelopen seizoen op de vijftiende plek eindigde in de Premier League, zou de aanvaller teamgenoot worden van onder meer Davy Pröpper en Jürgen Locadia.

Al twee keer eerder werden The Seagulls nadrukkelijk gelinkt aan Jahanbakhsh. In 2015 kreeg de international zelfs een rondleiding bij de club. Hij was toen nog speler van NEC. Jahanbakhsh koos uiteindelijk voor AZ. 

Een transfersom van 25 miljoen euro zou voor AZ een clubrecord betekenen. In de zomer van 2016 ontvingen de Alkmaarders ruim 20 miljoen euro voor Vincent Janssen, die de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. 

Update 22.10 uur: Ook het Algemeen Dagblad meldt inmiddels dat Jahanbakhsh hoogstwaarschijnlijk de overstap maakt naar Brighton. De goalgetter zelf plaatste op social media een foto waarop hij te zien is in Amsterdam, bij het I Amsterdam-kunstwerk in de stad. 'Zie ik je voor de laatste keer?', luidt het bijschrift. Indirect lijkt Jahanbakhsh daarmee te bevestigen dat hij inderdaad voor een transfer naar het buitenland staat.