''Gewone' Duitsers kijken niet naar Nederland, maar spelers kennen de Eredivisie'

''Gewone' Duitsers kijken niet naar Nederland, maar spelers kennen de Eredivisie'

21-07-2018 18:44
24

De Duitsers Maximilian Rossmann en Janis Blaswich (foto) werken in Almelo toe naar hun Eredivisie-debuut. De 23-jarige verdediger en de 27-jarige doelman kwamen afgelopen zomer over van respectievelijk Sportfreunde Lotte en Borussia Mönchengladbach.

De twee wisten waar ze aan begonnen voordat ze bij Heracles tekenden. "In Duitsland wordt door 'gewone' mensen misschien niet zo veel naar Nederlands voetbal gekeken, maar de spelers en de clubs kennen de Eredivisie allemaal", vertelt Blaswich aan TC/Tubantia. Volgens de sluitpost staat de Eredivisie over de grens bekend als een attractieve, 'open' competitie. "Dus als keeper heb ik veel te doen. Dat wil ik natuurlijk graag."

Rossmann komt uit de Derde Bundesliga en is blij dat hij het Duitse vechtvoetbal in kan ruilen voor het verzorgde Eredivisie-spel. De centrale verdediger kijkt zijn ogen uit in Almelo. "Het is hier bij Heracles allemaal veel professioneler dan ik gewend ben, dat verrast me. Alleen al dat we steeds eten krijgen, ken ik niet. Er zijn drie fysio's en op de training wordt op elk detail gelet."

Europees voetbal
De twee hebben hoge verwachtingen voor het komende seizoen. "Voor mezelf wil ik dat we als club de minste goals tegen krijgen. Voor Heracles ga ik voor directe plaatsing voor Europees voetbal", stelt Blaswich, die bijval krijgt van zijn landgenoot. "Je moet hoge doelen stellen." De doelman heeft het laatste woord. "Je zegt toch niet dat je tiende wilt worden? Als dat zo is, hoeven we niet eens te gaan spelen."