Afgeschreven AZ'er in de basis: 'Ik doe mijn best en hoop op het beste'

Afgeschreven AZ'er in de basis: 'Ik doe mijn best en hoop op het beste'

21-07-2018 19:42
27

De rol van Fred Friday léék uitgespeeld bij AZ, maar omdat de Alkmaarders nog altijd geen vervanger voor Wout Weghorst hebben gestrikt, is de Nigeriaan op dit moment 'gewoon' eerste spits bij de club. Friday (23) blijft stoïcijns onder de situatie. 

"Ik doe mijn best, probeer alles te geven en hoop op een mooi seizoen. We zitten nu nog in de voorbereiding. Iedereen doet zijn best en helpt elkaar tijdens de trainingen en in de wedstrijden", zei de aanvaller na afloop van het oefenduel met Panathinaikos (2-0 winst) tegen AZ Fanpage"Maar nu focus ik me vooral op de volgende wedstrijd en het restant van de voorbereiding. Zodra de eerste echte wedstrijd begint, weten we meer."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts liet onlangs weten dat het aantrekken van Friday achteraf gezien eigenlijk een verkeerde inschatting was. Daarom mag hij nu ook vertrekken. De spits focust zich voorlopig op AZ. "Tijdens elke training en elke wedstrijd ontwikkel je jezelf. Ik train hard, doe mijn best en dan hoop ik op het beste. Ik doe gewoon mijn ding, maar leg mezelf wat dat betreft geen extra druk op. Ik wil gewoon elke dag een betere speler worden."

Friday tekende in 2016 een vierjarig contract bij AZ. In januari van dit jaar werd de oud-speler van Lillestrøm verhuurd aan Sparta.