Feyenoord stunt in Istanbul: knappe remise tegen Cocu na 3-0 achterstand

Feyenoord stunt in Istanbul: knappe remise tegen Cocu na 3-0 achterstand

21-07-2018 21:55
112

Feyenoord heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze gelijk gespeeld tegen het Fenerbahçe van Phillip Cocu. In Istanbul eindigde de ontmoeting tussen de twee ploegen in 3-3. Opvallend: de drie Turkse goals vielen allemaal in de eerste achttien minuten. Steven Berghuis (tweemaal) en Jens Toornstra zorgden in de laatste paar minuten voor een comeback. 

Zonder trainer Giovanni van Bronckhorst - hij ontbrak vanwege familie-omstandigheden - begon Feyenoord werkelijk dramatisch aan het oefenduel in het Şükrü Saracoğlu Stadium. In de zevende minuut werd het 1-0: nadat een schot in eerste instantie nog was gekeerd door goalie Justin Bijlow, schoot Eljif Elmas de rebound van afstand binnen. 

Het werd daarna nog veel erger. Linksback Tyrell Malacia beging een overtreding en de daaropvolgende penalty werd benut door Giuliano. Enkele minuten later stond het 3-0: de kleine Mathie Valbuena kopte binnen. Na een halfuur veroorzaakte Eric Botteghin de tweede penalty van de avond. Bijlow voorkwam de vierde Fenerbahçe-goal. 

In de absolute slotfase van de wedstrijd kantelde de wedstrijd volledig. Berghuis tekende in de 87e minuut voor de aansluitingstreffer, kort daarna kopte Toornstra binnen en in de 95e minuut kreeg Feyenoord een penalty. Berghuis hield het hoofd koel en schoot de gelijkmaker binnen. 

Feyenoord speelt volgende week zondag nog een oefenwedstrijd tegen Levante. Zes dagen later, op 4 augustus, staat het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. PSV is de opponent.  

Opstelling Feyenoord: Bijlow, St Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia, Wehrmann, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie en Larsson