Het is dubbel, gezien de omstandigheden in de familie bij Gio

"Het is dubbel, gezien de omstandigheden in de familie bij Gio"

21-07-2018 23:14
30

Omdat Giovanni van Bronckhorst ontbrak vanwege familie-omstandigheden, zat assistent Jean-Paul van Gastel zaterdagavond als eindverantwoordelijke op de bank tijdens de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe in Istanbul. Van Gastel zag hoe zijn ploeg zich in de absolute slotfase naar een knappe remise knokte: 3-3. 

"Het is dubbel, gezien de omstandigheden in de familie bij Gio. We zijn bezig met een proces in de voorbereiding, we zijn iets aan het bouwen. Als je hoofdcoach dan om deze redenen niet kan coachen, geeft dat een vervelend gevoel", aldus Van Gastel voor de camera van Feyenoord TV. 

Na een 3-0 achterstand binnen twintig minuten knokte Feyenoord zich terug. Dat stemt de trainer tevreden. "Het toont in ieder geval ballen. Daar hebben we het in de rust nog over gehad. Er waren twee opties: we laten het gebeuren of we proberen onze rug te rechten. We zijn blij dat we nog een positief resultaat hebben behaald." 

Doelman Justin Bijlow was één van de uitblinkers aan Rotterdamse zijde, vond ook Van Gastel. "Hij houdt een strafschop eruit en haalt een bal die ik al telde uit de bovenhoek. Hij heeft prima gekeept."

Lees ook: Feyenoord stunt in Istanbul: knappe remise tegen Cocu na 3-0 achterstand