Franse media onthullen: Kanté kreeg vlak voor WK schokkend nieuws, broer overleden

Franse media onthullen: Kanté kreeg vlak voor WK schokkend nieuws, broer overleden

22-07-2018 07:03
23

WK-winnaar N'Golo Kanté heeft vlak voor het toernooi in Rusland een groot persoonlijk drama moeten verwerken, melden meerdere Franse media. De kleine controlerende middenvelder verloor begin juni één van zijn vier broers.

Niama, één van de oudere broers van de Chelsea-middenvelder, kwam begin juni te overlijden na een hartstilstand. Het was voor de 27-jarige Kanté niet de eerste keer dat hij het overlijden van een naaste moest verwerken: de Parijzenaar had ook zijn vader verloren toen hij elf jaar oud was. De controleur ging ondanks alles toch met Frankrijk mee naar het WK en miste in Rusland geen minuut, totdat hij gewisseld werd in de finale tegen Kroatië. Kanté gold als één van de steunpilaren van Les Bleus en maakte tijdens de achtste finale-wedstrijd tegen Argentinië Lionel Messi onschadelijk.

Vlak voor de finale moest de middenvelder overigens nog een tegenslag verwerken, zij het van iets minder grote omvang. Op de dag van de finale kreeg Kanté te maken met maagproblemen en diarree, maar dat weerhield de Parijzenaar er niet van om in het Luzhniki Stadion aan de aftrap te staan. De controleur haalde echter niet zijn gebruikelijke niveau, liep tegen een gele kaart aan en werd na een klein uur spelen gewisseld voor Steven Nzonzi.